Så blev der bagt marshmallow-cupcakes så det sagde spar to! De smager virkelig godt - ikke som forventet, men godt. Det er afgjort dem jeg skal har med, når jeg skal have kage med til klassen. Her er en opskrift!
Ingredienser:
125g hvedemel
150g sukker
1½ tsk bagepulver
50g smør, stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
1/4 tsk vaniljeessens
12 mellemstore skumfiduser
Glasur:
200g mini skumfiduser
250g flormelis
75g smør, stuetemperatur
Ca. 2spsk sødmælk
Et par dråber vaniljeessens
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170º
Kom mel, sukker, bagepulver og smør og pisk med en elpisker for lav hastighed, til alt er godt blandet og har en sandet konsistens. Hæld gradvis halvdelen af mælken i melblandingen, og pisk til at dejen er ensartet.
Pisk æg, vaniljeessens og resten af mælken hurtigt sammen i en anden skål og hæld det derefter i melblandingen. Pisk igen til det er ensartet, dog skal man ikke piske for længe.
Fyld muffinformene to tredjedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20 - 25 minutter (efter personlig mening, bliver kagerne bedst, hvis de for 22 minutter). Lad nu kagerne køle lidt af.
Kom de mellemstore skumfiduser i en varmefast skål over en gryde med simrende vand. Lad dem smelte, til massen er jævn og ensartet. Lav en lilleudhulning i midten af hver kage, når de er kolde, og fyld op med en klat smeltet skumfidus. Lad det køle.
Glasur:
Pisk flormelis og smør sammen i med en elpisker for middellav hastighed til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Bland mælk og vaniljeessens i en anden skål, og kom det i smørblandingen en skefuld ad gangen. Skru op til høj hastighed, når glasuren er ensartet. Forsæt med at piske til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter. Jo længere man pisker, jo lettere og luftigere bliver den. Når du synes at glasuren er fin nok, så vender du mini skumfiduser i.
Smør glasuren på kagerne, og pynt evt. med spiseligt glimmer eller en andet form for pynt.
Opskrift fra 'The hummingbird bakery kagebog'.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar